Medisch pedicure

Een medische pedicure of voetverzorging is een behandeling van de voeten. Ook degene die deze handeling beroepsmatig uitvoert, word een pedicure genoemd

Pedicure is in Nederland een vrij beroep, wat wil zeggen dat iedereen het ook zonder diploma uit mag oefenen. Onze pedicures zijn gediplomeerd en aangesloten bij de organisatie ProVoet.

Het vak van medisch pedicure is meer dan het alleen maar knippen van nagels. Zo mag een medische pedicure eelt en likdoorns verwijderen en ingroeiende nagels losmaken, advies geven en/of aanmeten van steunzolen, anti-drukmiddelen adviseren, doorverwijzen naar een podotherapeut, podoloog of arts en advies geven over de verzorging van de voeten. Ook mogen medische pedicures diabetes- en reumapatiƫnten behandelen, mits zij in bezit zijn van een door zorgverzekeraars erkend certificaat Diabetische Voet (DV) of Reumatische Voet (RV).

Onze medische pedicures beschikken over alle certificaten. Bij Knuvers Schoen & Voetcentrum zijn uw voeten daarom dan ook in goede handen.

Reacties zijn gesloten.