Orthopodie

Aanpassingen aan confectieschoenen (OVAC)

Sommige voetklachten kunnen we oplossen met een aanpassing aan uw eigen schoenen. Dat zijn confectieschoenen die u bij ons of in een goede schoenwinkel kunt kopen. De voordelen zijn duidelijk: U hebt ruime keuze uit bestaande collecties. Van klassiek tot modern. Wel moeten de confectieschoenen voldoen aan bepaalde eisen. Bovendien kunnen we de aanpassing combineren met het gebruik van steunzolen. Onze afdeling orthopedie biedt dus altijd de gewenste oplossing.

Wij adviseren u graag. Knuvers Schoen & Voetcentrum heeft de kennis over aanpassingen aan confectieschoenen in huis.

Wat is de procedure

 • U hebt een voetprobleem. Van uw specialist/arts ontvangt u een verwijzing waarin uw zorgvraag geformuleerd staat.
 • Daarna maakt u een afspraak met afdeling orthopedie. Tijdens de eerste afspraak bespreken we uitgebreid de aard van uw voetprobleem. Na de diagnose nemen we uw voetmaten op en we maken de voetafdrukken.
 • Meestal kunnen we direct beginnen met de aanpassingen aan uw schoenen. Soms is echter vooraf goedkeuring van uw zorgverzekeraar nodig. Uiteraard verzorgt Knuvers Schoen & Voetcentrum deze administratieve procedure.
 • Tijdens de levering controleren we nogmaals de pasvorm én de functionaliteit van uw aangepaste schoenen. Ook instrueren we u over het inlopen en het dragen van de schoenen. Zo weten we zeker dat u tevreden naar buiten loopt. Vanaf de 1e afspraak voor het maken van de aanpassing tot de levering zullen er ongeveer 2 weken verstreken zijn.
 • Indien gewenst volgt er een controleafspraak. Tijdens deze afspraak evalueren we uw ervaringen. Bovendien bekijken we of er aanpassingen noodzakelijk zijn.

Vergoedingen

Zorgverzekeraars vergoeden de aanpassingen aan uw schoenen meestal volledig. De schoenen moet u zelf aanschaffen.
Deze vergoeding komt uit de basisverzekering. Dat betekent dat het eerst met het eigen risico wordt verrekend.S

Semi-orthopedische schoenen & personal pair (OSB)

Semi-orthopedische schoenen zien er aan de buitenkant bijna hetzelfde uit als confectieschoenen. Vaak komen deze schoenen zelfs uit één schoenenfabriek. Bovendien wisselen de collecties regelmatig. Zo hebt u altijd ruime keuze van klassiek tot modern en sportief. Uiteraard zijn er wel verschillen.

Semi-orthopedische schoenen bieden meer ruimte én mogelijkheden om voetbedden en aanpassingen aan te brengen. Ook kunnen wij deze schoenen in diverse breedtematen veelal uit voorraad bestellen. Zo kunnen wij altijd de gewenste oplossing bieden. Bij een Personal Pair kunnen we bovendien vooraf aangeven waar extra ruimte moet komen voor bijvoorbeeld pijnlijke hamertenen. Personal Pair biedt ook meer mogelijkheden qua uitvoering en kleuren. De schoenen worden dus speciaal voor u gemaakt.

Knuvers Schoen & Voetcentrum heeft de kennis over semi-orthopedische schoenen en Personal Pair in huis.

Wat is de procedure

 • U hebt een voetprobleem. Van uw specialist/arts ontvangt u een verwijzing waarin uw zorgvraag geformuleerd staat.
 • Daarna maakt u een afspraak met onze afdeling Orthopedie. [CALL TO ACTION]
 • Tijdens de eerste afspraak bespreken we  uitgebreid de aard van uw voetprobleem. Na de diagnose nemen we uw voetmaten op en we maken de voetafdrukken. Indien er een passerie is, controleren we de pasvorm. Ten slotte kiest u het gewenste model in de juiste kleur
 • Meestal kunnen we de schoenen direct voor u bestellen. Soms is echter vooraf goedkeuring van uw zorgverzekeraar nodig. Uiteraard verzorgt Knuvers Schoen & Voetcentrum deze administratieve procedure.
 • Zodra de schoenen binnen zijn, maken wij de supplementen (voetbedden) Indien noodzakelijk passen we de schoenen met de juiste voorzieningen aan.
 • Tijdens de levering controleren we nogmaals de pasvorm én de functionaliteit van uw schoenen. Ook instrueren we u over het inlopen en het dragen van de schoenen. Zo weten we zeker dat u tevreden naar buiten loopt. Deze levering vindt in principe plaats binnen 5 weken na de 1e afspraak.
 • Indien gewenst volgt er een controle-afspraak. Tijdens deze afspraak evalueren we uw ervaringen. Bovendien bekijken we of er aanpassingen noodzakelijk zijn.

Orthopedische schoenen (OSA)

Voldoet een aanpassing aan een confectieschoen met een steunzool niet meer? Of is zelfs een semi-orthopedische schoen (OSB) niet effectief? Dan vragen uw voetproblemen om een andere aanpak. U wilt immers snel weer klachtenvrij lopen. Orthopedische schoenen zijn dan dé oplossing. Individueel maatwerk. Knuvers Schoen & Voetcentrum heeft die kennis in huis. Er zijn veel misverstanden over orthopedisch schoeisel. Orthopedische schoenen zijn te maken in vele leersoorten, modellen en kleuren. Van klassiek tot modern. Hebt u zelf een model in gedachten? Graag ontwikkelen wij met u de perfecte schoen. Wij willen namelijk dat u meer dan de deur weer uitloopt.

Wat is de procedure

 • U hebt een voetprobleem. Van uw specialist/arts ontvangt u een verwijzing waarin uw zorgvraag geformuleerd staat.
 • Daarna maakt u een afspraak met onze afdeling Orthopedie. [CALL TO ACTION]
 • Tijdens de eerste afspraak bespreken we uitgebreid de aard van uw voetprobleem. Na de diagnose volgt een specifiek behandelplan. Ten slotte nemen we uw voetmaten op en we maken de voetafdrukken. Ook kan het model al uitgezocht worden.
 • Meestal kunnen we direct starten met het vervaardigen van uw leesten en passchoenen. Soms is echter vooraf de goedkeuring van uw zorgverzekeraar nodig. Uiteraard verzorgt Knuvers Schoen & Voetcentrum deze administratieve procedure.
 • Bij de vervolgafspraak past u uw “proefschoenen”. De noodzakelijke correcties registreren wij nauwkeurig.
 • Nu begint het productieproces van uw schoenen. Na het tekenen van de patronen volgt het snijden en stikken van het leer. Dat doen we uiterst nauwkeurig. Dan wordt het onderwerk gemaakt en zetten we de schoen nauwkeurig in elkaar. Ten slotte zorgen we voor een nette afwerking.
 • Tijdens de levering (binnen ongeveer 9 weken na 1e afspraak)controleren we nogmaals de pasvorm én de functionaliteit van uw schoenen. Ook instrueren we u over het inlopen en het dragen van de schoenen. Zo weten we zeker dat u tevreden naar buiten loopt.
 • Ten slotte volgt een controle-afspraak. Tijdens deze afspraak evalueren we uw ervaringen. Bovendien bekijken we of er aanpassingen noodzakelijk zijn.

Vergoedingen

Het grootste gedeelte van de kosten vergoedt uw zorgverzekeraar. Er geldt echter altijd een wettelijk verplichte eigen bijdrage. De hoogte van dit bedrag verschilt per jaar. Voor 2024 is dit € 126,00 voor 16 jaar en ouder en € 63,00 voor jonger dan 16 jaar. Als u aanvullend verzekerd bent, kan dit bedrag lager zijn. Bij diverse zorgverzekeraars rekent u de eigen bijdrage bij levering met ons af; bij andere zorgverzekeraars wordt dat door hen bij u geïncasseerd. Deze informatie kunt u vinden in uw polisvoorwaarden. De vergoeding van OSB komt uit de basisverzekering. Dat betekent dat het eerst met het eigen risico wordt verrekend.

Verstrekkingsregels

Voor de eerste levering is altijd een verwijzing noodzakelijk van een specialist (zoals een orthopedisch chirurg, een revalidatiearts of een reumatoloog) of een behandelend arts (dat hangt van de verzekeraar af). De meeste zorgverzekeraars gaan ervan uit dat de gebruiksduur van een paar schoenen 15 of 18 maanden is. Bovendien mag u meestal twee paar adequate schoenen in gebruik hebben. Na levering van het eerste paar, kan er bij de meeste zorgverzekeraars dan ook na drie maanden een wisselpaar aangevraagd worden. Voor kinderen jonger dan zestien jaar gelden vanwege de factoren groei en het intensieve gebruik weer andere regels. Men gebruikt voor kinderen een gebruikstermijn van negen maanden. De goedkeuring van uw zorgverzekeraar is soms voorwaarde om voor vergoeding in aanmerking te komen. Over het algemeen verloopt deze goedkeuring probleemloos.

Er zijn echter regels voor aanpassingen aan confectie-schoenen. Deze regels kunnen bij iedere zorgverzekeraar anders zijn. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de specifieke voorwaarden. Uiteraard kunt u met uw vragen ook bij Knuvers Schoen & Voetcentrum terecht.

Garantie

Garantie geeft een goed gevoel. Bovendien hebt u er recht op. Zo krijgt u drie maanden garantie op de aanpassing van uw schoenen en de supplementen. Voor het materiaal geldt een garantietermijn van zes maanden. Normale slijtage en onzorgvuldig gebruik of ernstige veranderingen aan uw voeten vallen buiten deze garantie. Het is belangrijk om te weten dat u altijd contact met Knuvers Schoen & Voetcentrum op kunt nemen als er iets mis mocht zijn met de schoenen. Wij zijn altijd bereid om een oplossing te zoeken.

Klachten

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan het voorkomen dat u niet helemaal tevreden bent. Bel ons dan zonder aarzeling. We plannen direct een afspraak, zodat we een eventuele oplossing binnen vijf werkdagen kunnen aanbieden. We willen dat u tevreden bent en
blijft. Ten slotte bestaat er een officiële klachtenprocedure wanneer u er met ons echt niet uitkomt. Neem gerust contact met ons op. Uw klacht is onze zorg.

Kwaliteitszorg

Om de kwaliteit en de service te waarborgen zijn wij aangesloten bij de Stichting Erkenningsregeling voor leveranciers van Medische Hulpmiddelen. Deze stichting is een onafhankelijke organisatie die in samenspraak met de branche, gebruikersorganisaties en zorgverzekeraars, eisen opstelt waaraan een erkend bedrijf dient te voldoen. Elk jaar controleert de SEMH aan de hand van een toetsing of wij nog aan deze eisen voldoen. Kwaliteit gaat immers verder dan de levering van een goed product. Alle aspecten binnen onze organisatie moeten aan de hoogste eisen voldoen. Zo bent u verzekerd van de beste zorg. Knuvers Schoen & Voetcentrum handelt altijd vanuit het belang van de patiënt. Uw belang staat voorop! Toch is het goed om te weten dat er belangenorganisaties bestaan voor patiënten. Bovendien heeft iedere erkende orthopedisch schoentechnicus een aansprakelijkheidsverzekering.Breed assortiment

Breedassortiment

Naast aanpassingen aan confectieschoenen verstrekt Knuvers Schoen & Voetcentrum
ook andere hulpmiddelen:

 • Steunzolen en inlays
 • Semi-orthopedische schoenen en personal pair
 • Orthopedische schoenen
 • Thematisch schoeisel zoals verbandpantoffels en extra zachte schoenen
 • (Comfort) Schoenen
 • Therapeutische elastische kousen
 • Loop/hulpmiddelen (bv rollators, stokken, braces)
 • Voetverzorging door onze (medisch) pedicures

Formulier Gebruik & Onderhoud

Een afspraak maken?

vul onderstaand formulier in of bel direct met 0413-365555