Orthopedie

Aanpassingen aan confectieschoenen

Sommige voetklachten kunnen we oplossen met een aanpassing aan uw eigen schoenen. Dat zijn confectieschoenen die u bij ons of in een goede schoenwinkel kunt kopen.
De voordelen zijn duidelijk: U hebt ruime keuze uit bestaande collecties. Van klassiek tot modern. Wel moeten de confectieschoenen voldoen aan bepaalde eisen. Bovendien kunnen we de aanpassing combineren met het gebruik van steunzolen. Onze afdeling orthopedie biedt dus altijd de gewenste oplossing. Wij adviseren u graag. Knuvers Schoen & Voetcentrum heeft de kennis over aanpassingen aan confectieschoenen in huis.
We kunnen het én we doen het graag voor u.

Wat is de procedure?

 • U hebt een voetprobleem. Van uw specialist ontvangt u een verwijzing waarin uw zorgvraag geformuleerd staat.
 • Daarna maakt u een afspraak met afdeling orthopedie. Tijdens de eerste afspraak  bespreken we uitgebreid de aard van uw voetprobleem. Na de diagnose nemen we uw voetmaten op en we maken de voetafdrukken.
 • Meestal kunnen we direct beginnen met de aanpassingenaan uw schoenen. Soms is echter vooraf goedkeuring vanuw zorgverzekeraar nodig. Uiteraard verzorgt Knuvers Schoen & Voetcentrum deze administratieve procedure.
 • Tijdens de levering controleren we nogmaals de pasvorm én de functionaliteit van uw aangepaste schoenen. Ook instrueren we u over het inlopen en het dragen van de schoenen. Zo weten we zeker dat u tevreden naar buiten loopt.Vanaf de start van het maken van de aanpassing tot de levering zal er ongeveer 1 week verstreken zijn.
 • Ten slotte volgt er een controleafspraak. Tijdens deze afspraak evalueren we uw ervaringen. Bovendien bekijken we of er aanpassingen noodzakelijk zijn.

Vergoedingen
Zorgverzekeraars vergoeden de aanpassingen aan uw schoenen meestal volledig. De schoenen moet u zelf aanschaffen. Bij sommige verzekeraars krijgt u via de aanvullende verzekering een gedeelte van het aankoopbedrag terug.  Meer specifieke informatie hierover vindt u in uw polisvoorwaarden.

Semi-orthopedische schoenen & personal pair
“Ik zie eigenlijk geen verschil tussen semi-orthopedische schoenen en confectieschoenen.”
We horen deze opmerking steeds vaker en het klopt. Semi-orthopedische schoenen zien er aan de buitenkant bijna hetzelfde uit als confectieschoenen. Vaak komen deze schoenen zelfs uit één schoenenfabriek. Bovendien wisselen de collecties regelmatig. Zo hebt u altijd ruime keuze van klassiek tot sportief. Uiteraard zijn er wel verschillen. Semi-orthopedische schoenen bieden meer ruimte én mogelijkheden om voetbedden en aanpassingen aan te brengen. Ook kunnen wij deze schoenen in diverse breedtematen uit voorraad bestellen. Zo kunnen wij altijd de gewenste oplossing bieden. Bij personal pair kunnen we bovendien vooraf aangeven waar extra ruimte moet komen voor bijvoorbeeld pijnlijke hamertenen. Personal pair biedt ook meer mogelijkheden qua uitvoering en kleuren. De schoenen worden dus speciaal voor u gemaakt. Knuvers Schoen & Voetcentrum heeft de kennis over semi-orthopedische schoenen en personal pair in huis. We kunnen het én we doen het graag voor u.

Wat is de procedure?

 • U hebt een voetprobleem. Van uw specialist ontvangt u een verwijzing waarin uw zorgvraag geformuleerd staat.
 • Daarna maakt u een afspraak met onze afdeling Orthopedie.

Tijdens de eerste afspraak bespreken we uitgebreid de aard van uw voetprobleem. Na de diagnose nemen we uw voetmaten op en we maken de voetafdrukken. Indien er een passerie is, controleren we de pasvorm. Ten slotte kiest u het gewenste model in de juiste kleur.

 • Meestal kunnen we de schoenen direct voor u bestellen. Soms is echter vooraf goedkeuring van uw zorgverzekeraar nodig. Uiteraard verzorgt Knuvers Schoen & Voetcentrum deze administratieve procedure.
 • Zodra de schoenen binnen zijn, maken wij de voetbedden. Indien noodzakelijk passen we de schoenen met de juiste voorzieningen aan.
 • Tijdens de levering controleren we nogmaals de pasvorm én de functionaliteit van uw schoenen. Ook instrueren we u over het inlopen en het dragen van de schoenen. Zo weten we zeker dat u tevreden naar buiten loopt. Deze levering vindt in principe plaats binnen 4 weken na de 1e afspraak.
 • Ten slotte volgt er een controle-afspraak. Tijdens deze afspraak evalueren we uw ervaringen. Bovendien bekijken we of er aanpassingen noodzakelijk zijn.

Vergoedingen
Het grootste gedeelte van de kosten vergoedt uw zorgverzekeraar. Er geldt echter altijd een wettelijk verplichte eigen bijdrage. De hoogte van dit bedrag verschilt per jaar. Voor 2023 is dit € 126,00 voor 16 jaar en ouder en € 63,00 voor jonger dan 16 jaar. Als u aanvullend verzekerd bent, kan dit bedrag lager zijn. Bij diverse zorgverzekeraars rekent u de eigen bijdrage bij levering met ons af; bij andere zorgverzekeraars wordt dat door hen bij u geïncasseerd. Deze informatie kunt u vinden in uw polisvoorwaarden.

Orthopedische schoenen
Voldoet een aanpassing aan een confectieschoen met een steunzool niet meer? Of is zelfs een semi-orthopedische schoen niet effectief? Dan vragen uw voetproblemen om een andere aanpak. Een aanpak die werkt. U wilt immers snel weer klachtenvrij lopen. Orthopedische schoenen zijn dan dé oplossing. Individueel maatwerk met gebruikmaking van de meest moderne technieken. Knuvers Schoen & Voetcentrum heeft die kennis in huis. We kunnen het én we doen het graag voor u. De misverstanden over orthopedisch schoeisel zijn talrijk. Wij doorbreken deze gedachte met een uitgebreide collectie modellen. Verkrijgbaar in vele leersoorten en kleuren. Van klassiek tot modern. Voor ieder wat wils. Hebt u een ander model in gedachten? Graag ontwikkelen wij met u de perfecte schoen.
Wij willen namelijk dat u meer dan tevreden de deur weer uitloopt.

Wat is de procedure?

 • U hebt een voetprobleem. Van uw specialist ontvangt u een verwijzing waarin uw zorgvraag geformuleerd staat.
 • Daarna maakt u een afspraak met onze afdeling Orthopedie.

Tijdens de eerste afspraak bespreken we uitgebreid de aard van uw voetprobleem. Na de diagnose volgt een specifiek behandelplan. Ten slotte nemen we uw voetmaten op en we maken de voetafdrukken.

 • Meestal kunnen we direct starten met het vervaardigen van uw leesten en passchoenen. Soms is echter vooraf de goedkeuring van uw zorgverzekeraar nodig. Uiteraard verzorgt Knuvers Schoen & Voetcentrum deze administratieve procedure.
 • Bij de vervolgafspraak past u uw “proefschoenen”. De noodzakelijke correcties registreren wij nauwkeurig. Daarna zoeken we samen het gewenste model én de juiste kleur uit. Dit is ongeveer 2 weken na uw eerste afspraak.
 • Nu begint het productieproces van uw schoenen. Na het tekenen van de patronen volgt het snijden en stikken van het leer. Nauwkeurig construeren we daarna uw schoenen. Ten slotte zetten we de puntjes op de i met een nette afwerking. Dit proces zal ongeveer 4 tot maximaal 7 weken in beslag nemen.
 • Tijdens de levering (binnen 9 weken na 1e afspraak)controleren we nogmaals de pasvorm én de functionaliteit van uw schoenen. Ook instrueren we u over het inlopen en het dragen van de schoenen. Zo weten we zeker dat u tevreden naar buiten loopt.
 • Ten slotte volgt een controle-afspraak. Tijdens deze afspraak evalueren we uw ervaringen. Bovendien bekijken we of er aanpassingen noodzakelijk zijn.

Vergoedingen
Het grootste gedeelte van de kosten vergoedt uw zorgverzekeraar.
Er geldt echter altijd een wettelijk verplichte eigen bijdrage. De hoogte van dit bedrag verschilt per jaar. Als u aanvullend verzekerd bent, kan dit bedrag lager zijn. Bij diverse zorgverzekeraars rekent u de eigen bijdrage bij levering met ons af; bij andere zorgverzekeraars wordt dat door hen bij u geïncasseerd. Deze informatie kunt u vinden in uw polisvoorwaarden.

Verstrekkingsregels
Voor de eerste levering is altijd een verwijzing noodzakelijk van een specialist zoals een orthopedisch chirurg, een revalidatiearts of een reumatoloog. De meeste zorgverzekeraars gaan ervan uit dat de gebruiksduur van een paar schoenen vijftien maanden is. Bovendien mag u meestal twee paar adequate schoenen in gebruik hebben. Na levering van het eerste paar, kan er bij de meeste zorgverzekeraars dan ook na drie maanden een wisselpaar aangevraagd worden. Voor kinderen jonger dan zestien jaar gelden vanwege de factoren
groei en het intensieve gebruik weer andere regels. Men gebruikt voor kinderen een gebruikstermijn van negen maanden. De goedkeuring van uw zorgverzekeraar is soms voorwaarde om voor vergoeding in aanmerking te komen. Over het algemeen verloopt deze goedkeuring probleemloos. Er zijn echter regels voor aanpassingen aan confectie-schoenen. Deze regels kunnen bij iedere zorgverzekeraar anders zijn. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de specifieke voorwaarden. Uiteraard kunt u met uw vragen
ook bij Knuvers Schoen & Voetcentrum terecht. Dan weet u precies waar u aan toe bent.

Levertijd
Natuurlijk gaan we na de eerste afspraak direct aan de slag. U wilt immers snel weer klachtenvrij lopen. De levertijd van aangepaste confectieschoenen is maximaal twee weken na het opnemen van uw maten en het maken van de voetafdrukken. Deze levertijd gaat in vanaf het moment dat wij uw schoenen in huis hebben. Informeer gerust bij Knuvers Schoen & Voetcentrum naar de verwachte levertijd.

Garantie
Garantie geeft een goed gevoel. Bovendien hebt u er recht op. Zo krijgt u drie maanden garantie op de aanpassing van uw schoenen en de supplementen. Voor het materiaal geldt een garantietermijn van zes maanden. Normale slijtage en onzorgvuldig gebruik of
ernstige veranderingen aan uw voeten vallen buiten deze garantie. Het is belangrijk om te weten dat u bij Knuvers Schoen & Voetcentrum welkom bent als er iets mis mocht zijn met de schoenen. Wij zijn altijd bereid om een oplossing te zoeken. Ook al is de garantietermijn verstreken.

Klachten
Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan het voorkomen dat u niet helemaal tevreden bent. Bel ons dan zonder aarzeling. We plannen direct een afspraak, zodat we een eventuele oplossing binnen vijf werkdagen kunnen aanbieden. We willen dat u tevreden bent en
blijft. Ten slotte bestaat er een officiële klachtenprocedure wanneer u er met ons echt niet uitkomt. Neem gerust contact met ons op. Uw klacht is onze zorg.

Kwaliteitszorg
Om de kwaliteit en de service te waarborgen zijn wij aangesloten bij de Stichting Erkenningsregeling voor leveranciers van Medische Hulpmiddelen. Deze stichting is een onafhankelijke organisatie die in samenspraak met de branche, gebruikersorganisaties en zorgverzekeraars, eisen opstelt waaraan een erkend bedrijf dient te voldoen. Elk jaar controleert de SEMH aan de hand van een toetsing of wij nog aan deze eisen voldoen.
Kwaliteit gaat immers verder dan de levering van een goed product. Alle aspecten binnen onze organisatie moeten aan de hoogste eisen voldoen. Zo bent u verzekerd van de beste zorg. Hebt u suggesties om onze organisatie te verbeteren? Wij luisteren graag naar u.
Knuvers Schoen & Voetcentrum handelt altijd vanuit het belang van de patiënt. Uw belang staat voorop! Toch is het goed om te weten dat er belangenorganisaties bestaan voor patiënten. Bovendien heeft iedere erkende orthopedisch schoentechnicus een
aansprakelijkheidsverzekering.

Breed assortiment
Naast aanpassingen aan confectieschoenen verstrekt Knuvers Schoen & Voetcentrum
ook andere hulpmiddelen:

 • Steunzolen en inlays
 • Semi-orthopedische schoenen en personal pair
 • Orthopedische schoenen
 • Thematisch schoeisel zoals verbandpantoffels en extra zachte schoenen
 • Comfortschoenen
 • Therapeutische elastische kousen

Formulier Gebruik & Onderhoud

Klik op onderstaande regel voor het formulier Gebruik & Onderhoud

Gebruik en onderhoud

Reacties zijn gesloten.