Braces

In ons assortiment hebben we verschillende soorten (sport) braces. Bijvoorbeeld voor de knie, de hand, de (tennis)arm, de enkel. Deze kunnen gebruikt worden tijdens het sporten of ter ondersteuning.

Rollators

Een Rollator is een loophulpmiddel met drie of vier wielen. De functie van een Rollator is het onafgebroken bieden van steun tijdens het lopen. Het voordeel van een Rollator ten opzichte van een looprek is dat de gebruiker het rek tijdens het verplaatsen niet hoeft op te tillen. Een rollator is meestal voorzien van een tasje/mandje en een mogelijkheid om te gaan zitten. Er zijn ook accessoires, zoals een stokhouder. Rollators zijn er in verschillende versies zoals stalen rollators (standaard), lichtgewicht rollators en lichtgewicht design rollators.

Loophulpmiddelen

Een loophulpmiddel helpt u de belasting op uw benen en voeten te verminderen of de balans ervan te vergroten. Er zijn vele soorten loophulpmiddelen, een aantal daarvan staan hieronder omschreven.

Ook voor mensen die last hebben van hielspoor zijn steunzolen een goede oplossing. Ook kunnen sport-steunzolen gemaakt worden.

Elleboogkrukken

Een elleboogkruk of (loop)kruk is een stok met dwarse handgreep en een open of gesloten elleboogmanchet, meestal gemaakt van aluminium. Krukken worden gebruikt bij het bieden van ondersteuning van onbalans of instabiliteit. De elleboogkruk is in hoogte verstelbaar en vaak kan ook de lengte tussen de handgreep en de elleboogmanchet versteld worden. Elleboogkrukken zijn in onze winkel verkrijgbaar in verschillende kleuren en met verschillende handgrepen.

Looprek

Een looprek is een lichtgewicht aluminium frame met vier poten. Het looprek is bedoeld voor personen die redelijk het evenwicht kunnen bewaren. Men leunt op het rek, doet een stap, tilt of sleept het rek vooruit en zet het weer neer om een volgende stap te maken.

Drie- en vierpoot (Eiffelkruk)

Een Eiffelkruk is een stok met aan de onderzijde drie of vier steunpunten, waardoor de stok uit zichzelf rechtop blijft staan. De Eiffelkruk biedt door het brede steunvlak meer stabiliteit tijdens het lopen dan een gewone wandelstok.

Diverse

Zooltjes hielspoor
Teenspreiders

Een afspraak maken?

vul onderstaand formulier in of bel direct met 0413-365555